Nurmikonsiemenet

Nyt kauttamme myös kunnon nurmikonsiemenet! Kunnon siemenellä varmistat nurmikkosi kasvuunlähdön. Nurmikkosi kestää hyvin leikkausta sekä kulutusta ja on talvenkestävä.

Hinta 10€/kg

Pinnoitettu nurmikonsiemen vauhdittaa kasvuunlähtöä.

Suojavilja viherryttää nurmikon nopeasti ja edistää nurmikon parempaa kasvuunlähtöä. Kun nurmikkoa leikataan antaa suojavilja kasvutilansa leviävälle nurmikolle

Nurmikon perustamis- ja hoito-ohjeet

1. Syksyllä tai aikaisin keväällä maa muokataan ja maan pinta muotoillaan tasaiseksi, kuoppia ja painanteita ei saa jäädä.
2. Tarvittaessa kasvualustaa parannetaan uudella lisämaalla tai ravinteilla. Kasvualustan paksuuden tulisi olla 15-20cm, riippuen maalaadusta.
3. Maan pinta tasoitetaan ennen kylvöä, ja mahdollisesti jyrätään.
4. Nurmikon siementä kylvetään pakkauksen ohjeen mukaan. Tasaisen lopputuloksen saamiseksi kannattaa tehdä ristiinkylvö. Nurmikonsiemen lisäksi kannattaa kylvää myös suojavilja samalla tavalla ristiinkylväen. Siemenet haravoidaan kevyesti pintamultaan, niin etteivät siemenet kasaannu haravoitaessa. Kylvön jälkeen jyräys.
5. Maan tasaisesta kosteudesta tulee huolehtia. Kun nurmikkoa kastellaan, tulee kerralla kastella reippaasti, jotta multa kastuu kunnolla, kauttaaltaan noin 2 cm syvyydeltä. Näin nurmikon juuret hakeutuvat alaspäin, ja nurmikko kestää pidempiäkin poutajaksoja paremmin. Paras aika nurmikon perustamiseen on aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, jolloin maan luontainen kosteus on korkeampi.
6. Nurmikonsiemenen itäminen kestää 2-4 viikkoa, lämpötilasta ja kosteudesta riippuen. Nurmikon voi leikata ensimmäisen kerran kun se on noin 10cm, silloinkin se kannattaa leikata hiukan pitkäksi.
7. Jo ensimmäisen kesän aikana nurmikkoa voidaan lannoittaa. Säännöllinen lannoitus pitää nurmikon hyväkuntoisena ja estää sammalen kasvua. Lannoittamisen määrään vaikuttaa myös jätetäänkö leikkuujäte nurmikolle.
8. Ja eikun nauttimaan ihanasta ruohosta paljaiden varpaiden alla :)